Направо към съдържанието

Би Ти Ви Синема

от Уикипедия, свободната енциклопедия
(пренасочване от BTV Cinema)
bTV Cinema
Лого на Би Ти Ви Синема
Стартиране7 декември 2009 г.
МрежаbTV Media Group
ПритежателCME Enterprises
СлоганПовече от кино
Картина16:9 SD/HD
Езикбългарски
Страна България
Статутчастна
СедалищеСофия, пл. „България“ 1
Свързани канали
Уебсайтwww.btv.bg/cinema
Разпространение
АналоговоRed XN
ЦифровоRed XN
СателитGreen tickY Intelsat 38
Hellas Sat 3
BulgariaSat 1
КабелGreen tickY
IPTVGreen tickY
WebGreen tickY voyo.bg

bTV Cinema (произнася се Би-Ти-Ви Синема) е български телевизионен канал, излъчващ филми и сериали. Част от „БТВ Медиа Груп“, собственост на CME.

Каналът стартира на 7 декември 2009 г.[1] По телевизията се излъчват филми на FOX, Disney, Universal и MGM. bTV Cinema е насочен към зрители от всички възрастови групи с акцент върху активна аудитория на възраст 18 – 49 години. В програмата на bTV Cinema влизат филми и сериали от всички жанрове. Зрителите могат да видят още и образци на европейското кино. bTV Cinema излъчва повторенията на БГ сериалите Стъклен дом(от 2010 до 2012 г.), Седем часа разлика (от 2011 до днес) и Революция Z (от 2012 г. до днес).

От 2012 г. bTV Cinema излъчва на живо филмови награди от международно значение като наградите Оскар, Златен глобус, Наградите на Гилдията на киноактьорите и наградите „Писък“.

От 7 октомври 2012 г. преминава към излъчване във формат на картината 16:9 SD. От 1 януари 2016 г. bTV Cinema се излъчва в платената онлайн платформата на „БТВ Медиа Груп“ – VOYO, в HD качество, и от 6 юли 2018 г. – в мрежата на VIVACOM в HD качество.

Логотипи[редактиране | редактиране на кода]

Източници[редактиране | редактиране на кода]

  1. www.btv.bg // Посетен на 6 декември 2009.