Направо към съдържанието

Роуз Ролинс

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Роуз Ролинс
Rose Rollins
американска актриса

Родена
30 април 1981 г. (43 г.)
Актьорска кариера
Активностот 1999 г.
Семейство

Уебсайт
Роуз Ролинс в Общомедия

Роуз Ролинс (родена на 30 април 1978) е американска актриса и манекенка. Тя е най-известна с ролята си на Таша Уилямс в канадско-американския драма сериал „Ел Връзки“.

Биография[редактиране | редактиране на кода]

Ролинс е родена в Бъркли, Калифорния, но е израснала в Йонкърс, Ню Йорк. Тя е единственото момиче от общо шест деца. В тийнейджърските си години Роуз е открита съвсем случайно от професионален фотограф и много скоро след това започва работа като фотомодел. Въпреки това след като завършва гимназия Ролинс се мести в Лос Анджелис, за да учи актьорско майсторство.

Ролинс получава гост-роли в сериали като „Западното крило“, партнирайки си с Алисън Джейни, и „In Justice“ с Кайл Маклоклън. Филмовият си дебют тя прави във филма „13 Moons“, в който главните роли са поверени на Стив Бушеми и Дженифър Бийлс. Следващата ѝ роля е във филма „Undisputed“ с Вин Реймс и Уесли Снайпс. Снима се и в третата част на екшън поредицата „Мисията невъзможна“, режисиран от създателя на сериала „ИзгубениДжей Джей Ейбрамс.

Между 2007 и 2009 г. участва в четвърти, пети и шести сезон на „Ел Връзки“. Играе ролята на Таша Уилямс, военна поставена пред трудностите да бъде лесбийка в хомофобски настроената американска армия. Героинята ѝ има любовна връзка с бисексуалната журналистка Алис Пиазеки (Лейша Хейли).

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]