Направо към съдържанието

Рейчъл Карпани

от Уикипедия, свободната енциклопедия
Рейчъл Карпани
Rachael Carpani
австралийска актриса
Родена
24 август 1980 г. (43 г.)
Актьорска кариера
Активностот 2001 г.
Семейство
ПартньорМат Пасмор (2006 – юли 2011)

Уебсайт

Рейчъл Ан Карпани (на английски: Rachael Ann Carpani) е австралийска филмова актриса.

Биография и творчество[редактиране | редактиране на кода]

Родена е на 24 август 1980 г. в Сидни. Изпълнява ролята на Джоуди Маргарет Фаунтин–Маклауд в хитовия сериал Дъщерите на Маклауд (Mcleod's daughters).

Рейчъл има баща с италиански произход, а майка ѝ е австралийка. Пораства в имот близо до Дурал, в околията на Сидни Хилс. Харесвайки Джоуди, тя копнее за града, и когато семейството ѝ се мести да живее в САЩ, Рейчъл остава в Австралия, за да завърши университет и се премества в северната част на Сидни.

Агентът на Рейчъл отива при нея след училище в драматичния клуб, когато е била на 15 години и много скоро нейната актьорска кариера разцъфва. Рейчъл е щастлива да участва в телевизионни предавания и реклами, но никога не приема актьорството насериозно – идваща от академично семейство, училищните дейности са били винаги на първо място за нея.

Тя учи драма през последната си година във висшето училище и нейните маркирани места са в топ 10 в NSW. Тя се записва като бакалавър на хуманитарните науки, медия и студията на културата, учена степен, и също така прави значителна крачка в писането.

Тя не зачита своята последна година в университета и напуска, за да работи по Дъщерите на Маклауд, но се надява да се върне do honours във филмови студия в неопределено количество точки.

Когато получава ролята на Джоуди, Рейчъл казва „Бях толкова съкрушена и напипах извънредно голям късмет, когато открих че ще работя с актьори като Соня Тод и Джон Джаред“.

Рейчъл учи актьорско майсторство в Австралийския колеж за забавление, в университета Макгуайър и в компанията Drama Works. Нейната предишна телевизионна работа включва роли във „Вси Светии“(All Saints) и „В къщи и далеч“(Home and Away).

Рейчъл също така неотдавна имаше роля във филма „Мрази Алисън Ашли“ (Hating Alison Ashley), в ролята на Делта Гудрем.

Външни препратки[редактиране | редактиране на кода]